ONTVANG 2,25% CASHCOINS ONTVANG 2,25% CASHCOINS
Meld je aan en ontvang direct 7,50
Help
Zó kom je van die slechte, financiële gewoontes af

Uh-oh, het einde van de maand is in zicht en… datzelfde geldt voor jouw banksaldo. Dat wordt weer een week teren op brood en water, uitjes afslaan en uitbundige shopsessies vermijden. Herkenbaar? Hulp is onderweg met deze tips! Jij hebt vast en zeker (onbewust) een aantal slechte, financiële gewoontes die je heel makkelijk uit de weg gaat. Lees mee en verbaas je over hoeveel geld je ineens overhoudt. Ka-ching!

1. Maak een budget 
Ook als je niet van plan bent om te verhuizen of de badkamer te verbouwen, is het raadzaam om een budget te maken. Zo kun je precies zien wat er per maand wordt bij- en afgeschreven en hoeveel je dus daadwerkelijk te besteden hebt. Schrijf eerst op wat er per maand binnenkomt. Kijk vervolgens wat er per maand afgaat. Denk daarbij aan alles: huur of hypotheek, gas, water, licht, tv, internet, telefoonrekening, verzekeringen, et cetera. Zo heb je niet alleen een handig overzicht van al je uitgaven, maar kun je ook uitrekenen hoeveel je per maand overhoudt voor de leuke dingen. En je ziet ook in één oogopslag of je misschien overbodige kosten maakt (een abonnement op een tv-gids of een tijdschrift dat je nooit meer leest?). Door te zien hoeveel je per maand daadwerkelijk te besteden hebt, ga je niet snel over dit bedrag heen tot je salaris weer is gestort. Enne, wel maandelijks in de gaten blijven houden, hè!

2. Stop spending
Hey, big spender... stop spending! Natuurlijk, de wekelijkse boodschappen moeten gedaan worden en een cadeautje voor je moeders verjaardag mag ook wat kosten. Maar weet je dat je ook geld uitgeeft aan dingen die totaal overbodig zijn? Zeg je Netflix abonnement op als je nooit kijkt, smeer ‘s ochtends thuis je boterhammetje in plaats van een luxe sandwich te halen op het station of switch van energiemaatschappij en kijk of je ergens anders goedkoper uit bent. Datzelfde geldt voor winkelen. Heb je écht nieuwe schoenen nodig? Nee? Laat ze liggen! Ja? Kijk dan of je misschien bij een andere winkel goedkoper uit bent. Of shop online en maak gebruik van de vele kortingscodes.

3. Betaal je rekeningen op tijd
Dit is natuurlijk een inkoppertje, maar je hebt vast weleens gedacht ‘die rekening betaal ik later wel als mijn salaris is gestort’. Niet doen! Je loopt zo niet alleen financieel achter, maar je krijgt later ook te maken met aanmaningen, of - worst case scenario - met incassobureaus. En zo valt een redelijk lage rekening steeds hoger en hoger uit. Zit je écht in geldnood? Vraag dan desnoods of je later mag betalen. Als je met een bedrijf of persoon communiceert, zijn ze sneller geneigd je te helpen. Maar doe dit alleen als het écht niet anders kan.

4. Denk vooruit
Je kunt wel netjes elke maand je rekeningen betalen, genoeg geld overhouden voor wat leuke dingen en wachten tot je salaris weer is gestort, maar het is toch verstandig om iets verder vooruit te denken en geld over te houden voor onverwachte uitgaven. Stel: je wasmachine begeeft het, de auto heeft er geen zin meer in of je huisdier moet geopereerd worden, zou jij dat meteen kunnen betalen op dit moment? Als je een beetje geld hebt gespaard voor dit soort onverwachte (en vaak hoge!) kosten, schopt dat niet direct je financiële planning in de war én kun jij je netjes aan je maandelijkse budget blijven houden.

Zo zie je maar dat óók jij maandelijks geld kunt besparen door slechts een aantal dingen te veranderen in je uitgavenpatroon. En dat hoeft dus helemaal niet lastig te zijn! Laat dat geld maar binnenstromen…

   
ONTVANG 2,25% CASHCOINS ONTVANG 2,25% CASHCOINS
visit register click click