ONTVANG TOT 6,00 CASHCOINS PLUS
Meld je aan en ontvang direct 7,50
Help
Sollicitatiegesprek? Lees deze 8 tips!

Belangrijke gesprekken als een sollicitatiegesprek jagen de meeste mensen de stuipen op het lijf. Niet gek, want die eerste indruk die maak je maar één keer. Om je toch zo goed mogelijk voor te kunnen bereiden, hebben wij een lijstje met de 8 beste tips samengesteld om te zorgen dat jij die droombaan binnenhaalt.

1. Kom op tijd

Het lijkt zo voor de hand liggend, maar je zal net zien dat die bus niet komt opdagen of dat de motor van je auto niet wil starten. Wees daarom op het ergste voorbereid, en zorg dat je op tijd komt. Neem bovendien lekker de tijd, want er is niks ongemakkelijker dan zwetend binnenkomen, omdat je moest rennen voor de trein.

2. Draag gepaste kleding
Dus laat dat naveltruitje of je Hawaï blouse dit keer thuis, dit soort kleding zal namelijk afschrikken, waardoor je alleen maar verder van die droombaan verwijderd raakt. En draag niet alleen gepaste kleding, maar ook passende kleding. De bankenwereld verwacht andere kleding dan bijvoorbeeld een start-up. Heb je geen idee? Met een pak of mantelpakje zit je altijd goed! Of kijk even op Zalando als je niet zoiets hebt liggen, en kies een mooie nette outfit uit hun brede assortiment.

3. Zorg dat je verzorgd voor de dag komt
Mannen, scheer die baard af, zorg dat je nagels schoon zijn en doe een lekker geurtje op. Dus loop even de ICI PARIS XL binnen, en maak je look af met een goede parfum. Voor vrouwen geldt hetzelfde, met uitzondering van dat baard scheren gedeelte dan.

4. Meenemen: diploma’s en een extra CV
Wanneer je dit soort documenten meeneemt, kom je serieus en goed voorbereid over. En laat dat nou net twee eigenschappen zijn die tijdens sollicitatiegesprekken erg gewaardeerd worden!

5. We leven in 2017, maak daar gebruik van
Vroeger moest je maar afwachten wat voor iemand je tegenover je had tijdens het gesprek, in het internettijdperk kun je je op die persoon voorbereiden. Zo zou je hem of haar bijvoorbeeld op kunnen zoeken op LinkedIn, en in het gesprek refereren naar jullie eventuele overeenkomstige interesses.

6. Denk vooraf na over je antwoorden
Het is slim om van te voren na te denken over je sterke en slechte eigenschappen. Let op dat je geen goede eigenschappen gaat scharen onder slechte eigenschappen, zoals dat je bijvoorbeeld te perfectionistisch zou zijn. Dit is erg doorzichtig, en zal dan ook geen goede indruk maken. Denk vooral na over je verbeterpunten, deze hebben een positievere klank en laten zien dat je bereidt bent om persoonlijk te groeien. 

7. Onthoudt dat het een gesprek is, geen verhoor
De naam zegt het al: sollicitatieGESPREK. Zorg dus dat het ook daadwerkelijk een gesprek is, dit doe je het best door interesse in je gesprekspartner te tonen. Stel bijvoorbeeld vragen over het bedrijf, en geef het eerlijk aan als je iets niet begrijpt. Je kan ook wat minder formele vragen stellen, en vragen hoe lang de interviewer hier zelf al werkt.

8. Luister actief
En ga dus niet onderuitgezakt met je armen over elkaar tegenover de interviewer zitten, gekruiste armen worden namelijk als een symbool van onzekerheid, onbetrouwbaarheid, of een gebrek aan interesse geïnterpreteerd. Creëer in plaats daarvan een open houding, dit doe je door af en toe te knikken (als blijk van dat je het begrijpt) en soms “ja” te zeggen.

Succes!

   
ONTVANG 1,00% CASHCOINS bol.com
visit register click click