ONTVANG TOT 6,00 CASHCOINS PLUS
Meld je aan en ontvang direct 7,50
Help
5 tips om te besparen op boodschappen

Als je een eigen huishouden hebt ontkom je er niet aan: boodschappen doen. Niet voor iedereen een favoriete bezigheid. Toch is het de moeite waard om je hier eens meer in te verdiepen, want je kan eenvoudig geld besparen op je boodschappen. Aangezien we de boodschappen toch zeker wel wekelijks moeten doen, kan dit uiteindelijk een hoop geld schelen.

1. Dagelijks of wekelijks?
Het gros van de mensen doet wekelijks de ‘grote boodschappen’ en gaat tussendoor nog naar de supermarkt voor de ‘kleine boodschappen’. Dit is absoluut niet nodig en kost bovendien veel tijd en geld. Je neemt namelijk van alles mee wat je helemaal niet nodig hebt zoals chocolade, koekjes en ga zo maar door. Wanneer je goed voorbereid boodschappen gaat doen, kan je makkelijk 1 keer per week naar de supermarkt. Het ouderwetse boodschappenlijstje is handig en besparend! Je vergeet niks meer en komt niet in de verleiding om producten mee te nemen die je helemaal niet nodig hebt.

2. De voorbereiding
Vaak gaan we planloos naar de supermarkt en zien we wel waar we mee thuiskomen. Dit is echt funest voor de portemonnee, je zal namelijk veel meer meenemen dan je werkelijk nodig hebt. Dit keer hebben we het niet alleen over onnodige snacks… Zonder dat je het weet staat je voorraadkast vol met rijst, pasta, blikgroenten en andere producten.

Om ervoor te zorgen dat je niet thuiskomt met allerlei snacks en producten die je eigenlijk nog in de kast hebt staan, maak je vooraf een planning.  Je plant alle maaltijd vooraf in en checkt daarna de voorraadkast op producten die je nog hebt staan en producten die je nodig hebt. Maak een lijst met alle producten die je moet halen en pak in de supermarkt alleen de producten die op jouw lijstje staan.

Kies er ook eens voor om de voorbereiding om te draaien. Kijk eerst in de voorraadkast wat je nog hebt staan en bedenk dan wat je hiermee kan maken. Boodschappen doen in je eigen voorraadkast is gratis, dus waarom niet?

3. A-merk of huismerk?
Is A-merk nou werkelijk beter dan een huismerk? Vaak proef je het verschil niet eens en zit het tussen je oren. Voor vrijwel hetzelfde product ben je de helft meer kwijt. Zonde van het geld toch? Kies er daarom eens voor om huismerk producten te kopen en ontdek het verschil bij de kassa. Je zal werkelijk versteld staan van wat je hiermee kan besparen.

4. Grote of kleine verpakkingen?
Kies jij voor een grote of een kleine verpakking? Vaak is de grote verpakking duurder maar als je het omrekent ben je voordeliger uit dan met een kleine verpakking. Natuurlijk kan je dit trucje niet bij alle producten toepassen, zoals versproducten die je niet lang kan bewaren.

5. Aanbiedingen
Iedere supermarkt heeft wekelijks nieuwe aanbiedingen. Handig en besparend zou je zeggen, maar is het een instinker! Aanbiedingen van A-merk producten zijn alsnog niet goedkoper dan de huismerk variant. Als consument denken we mooi voordelig uit te zijn terwijl we beter het vertrouwde huismerk mee hadden kunnen nemen. Voor producten zoals kaas, wasmiddel en andere dure producten kan het wel een hoop schelen. Is er wasmiddel in de aanbieding? Schaam je niet en neem meteen een paar pakken mee.

Zonder heel veel moeite te doen kan je dus een hoop besparen op de boodschappen. Het een kwestie van omschakelen waar je een hoop profijt van zal hebben. En onze laatste tip die je misschien wel weet: Ga niet naar de supermarkt als je honger hebt! ;)

   
ONTVANG TOT 6,00 CASHCOINS PLUS
visit register click click