ONTVANG 15,00% CASHCOINS Steve Madden
Meld je aan en ontvang direct 7,50
Help
Geld besparen in de keuken

Wanneer je aan geld besparen in de keuken denkt, komt wellicht besparen op eten of het overstappen op andere merken als eerste bij je naar boven. Naast dat dit uiteraard ook manieren zijn om op je uitgaven te letten, zijn er ook nog vele opties die gewoon in de keuken zelf zijn! Benieuwd waar je dan op zou kunnen letten? Lees dan snel verder.

Verander je manier van koken

Wist jij dat een oven de meest dure manier van koken is? Nee? Wij, eerlijk gezegd ook niet. Maar het blijkt zo te zijn dat een oven meer elektriciteit of gas gebruikt dan welk andere kookapparatuur ook. Wanneer je dus vaker ervoor kiest om het fornuis of de magnetron te gebruiken, zal je zien dat je uiteindelijk flink wat bespaart op je gasrekening.

Upgrade je keukenapparatuur
Upgraden? Dat klinkt duur. Dat is het in eerste instantie misschien ook, maar wanneer je de nieuwe keukenapparatuur in huis hebt, zal het je per maand dat je het gebruikt geld besparen. Vergeet bovendien niet dat je met grote aankopen ook cashback kan krijgen, altijd leuk natuurlijk! Kijk bijvoorbeeld eens bij Media Markt, zij bieden een groot assortiment aan keukenapparatuur.

Wanneer je nieuwe spullen aanschaft, zorg er dan wel voor dat je nieuwe koelkast, vriezer, magnetron etc. een energielabel A hebben. Alleen op deze manier haal je op de lange termijn daadwerkelijk winst uit je nieuwe apparatuur! Wees overigens niet bang om iets te kopen met het verkeerde energielabel, want deze labels staan per apparaat duidelijk aangegeven.

Wees voorzichtig met de waterkoker
Wanneer mensen thee gaan zetten, is de routine meestal om eerste de waterkoker leeg te gooien en vervolgens nieuw water op te zetten. En precies daar gaat het fout. Door middel van de waterkoker verspillen we ontzettend veel water, kook dus alleen het water wat je écht nodig hebt. Dit kan je heel makkelijk doen door eerst je kopje te vullen, en dat vervolgens in de waterkoker te doen.

Het is ook een optie om een energiezuinige waterkoker te kopen, deze zouden 60% zuiniger zijn dan gewone waterkokers.

Vermijd de droger
Ook al is ‘ie zo handig, de droger kan jouw energierekening flink laten oplopen. Vooral in de winter is deze vriend funest voor je portemonnee: wanneer het koud is doet de droger er twee keer zo lang over om iets te drogen. Toch heb je dat energiedrinkende apparaat soms nodig: niemand hangt z’n kleding aan de waslijn wanneer het vriest of regent. Dus voor de momenten dat de droger onmisbaar is, is het verstandig om er eentje aan te schaffen die energiezuinig is.

Was op lagere temperaturen
Waar je vroeger absoluut niet met koud water kon wassen, kan dat met al het wonderwasmiddel waar we nu over beschikken wel. Het is dan ook een snelle en makkelijke manier om geld te besparen en gelijk 40% minder energie te gebruiken. Draai die was dus gerust op 30 graden, je zal zien dat je hetzelfde resultaat krijgt!

Ook is het verstandig om altijd een volle wasmachine te draaien, de machine verbruikt namelijk evenveel als de machine maar half vol zit. Ook dit is een simpele manier om die kosten laag te houden.

Wat heel mooi meegenomen is, is dat je met bovenstaande tips ook nog eens goed op het milieu let. Iets wat vandaag de dag absoluut geen kwaad kan! Essent denkt hier ook aan, en biedt een gratis isolatietest aan, iets wat flink kan bijdragen aan een lagere energierekening. Kijk na het toepassen van deze tips dan ook eens wat bij hen verdere milieuvriendelijke mogelijkheden zijn, zodat je een nog grotere boost aan je portemonnee kan geven.

   
De beste cashback aanbiedingen van dit moment:
MediaMarkt 1,50% CashCoins

MediaMarkt

Bestel voordelig bij MediaMarkt, marktleider op het gebied van consumentenelektronica

Naar de actie
ONTVANG 1,00% CASHCOINS bol.com
visit register click click