ONTVANG 1,50% CASHCOINS MediaMarkt
Meld je aan en ontvang direct 7,50
Help
Zo bespaar je op je energierekening

Nu het heerlijk weer is willen we natuurlijk het liefst de hele dag op het terras doorbrengen. Besparen op de vaste lasten is dan een must, want dat betekent dat we meer geld overhouden om aan leuke dingen te besteden. Maar hoe doe je dat? Wij hebben de makkelijkste en belangrijkste tips op een rij gezet!


Besparen op de wasmachine

Kleine wasjes, grote wasjes. Het wassen van onze kleding kost altijd enorm veel geld. Allereerst is het belangrijk dat je bij het kopen van een wasmachine goed let op het energieverbruik van de wasmachine. Bij Media Markt en Coolblue shop je wasmachine met een laag energieverbruik, wat enorm scheelt in de kosten. Zorg er daarnaast voor dat de hele wasmachine gevuld is voordat je hem laat draaien. Heb je kleding in allemaal verschillende kleuren? Koop kleurdoekjes en gooi deze kleuren allemaal in een was! Scheelt enorm in de energiekosten.


Besparen op de droger

Een tip die natuurlijk voor de hand ligt met dit lekkere weer: hang de was buiten op. Met deze zomerse temperaturen is de was binnen no-time droog! Mocht je echt te veel was hebben, laat dan de was goed centrifugeren in de wasmachine. Dit scheelt enorm veel tijd, en in dit geval is tijd echt geld. En controleer altijd goed of er nog lampjes brengen als de droger klaar is met het programma. Sluipverbruik is namelijk zonde van de energie!


Besparen op de koelkast

Je kent het wel, je staat bij de koelkast te bedenken welk drankje je nou het allerliefste wilt hebben. Niks mis mee, maar het onnodig open staan van de koelkast kost ongelofelijk veel energie. Zorg ervoor dat de koelkast niet onnodig lang open staat. Daarnaast is het belangrijk om de rubbers van de koelkast vaak te vervangen, zodat de koelkast goed blijft sluiten. Als de koelkast niet goed sluit, gebruikt die veel meer energie. Kies daarnaast een koelkast met een grote die bij je past. Kies nooit een te grote koelkast, want die verbruikt alleen meer veel onnodige stroom.


Besparen op de vriezer

Met dit lekkere weer hebben we natuurlijk enorm zin in ijsjes. Het kiezen van een ijsje is soms een lastig keuze, en hierdoor laten de kids de vriezer vaak langer openstaan dan nodig. Zorg er ook voor dat de vriezer op een goede plek en precies waterpas staat. Als de vriezer iets scheef staat kan de deur gaan kieren, waardoor het veel meer energie kost om het eten koud te houden. En nu we het toch over dat eten hebben, laat het eten eerst goed afkoelen voordat je het in de vriezer legt. Scheelt ook wel veel energie!


Besparen op de verwarming

Gelukkig werkt het weer eindelijk eens mee. Want met deze heerlijke temperaturen is besparen op de verwarming een stuk gemakkelijk. Doe de deur op tijd dicht voordat het koud wordt buiten. Hierdoor blijft de warmte in huis waardoor de verwarming minder energie verbruikt. En mocht het ‘s avonds dan toch een stuk kouder worden, kies dan een paar leuke sloffen en dekens. Want wat is er gezelliger dan met knus op de bank met een dekentje? De dekentjes van HEMA en Blokker zijn echte aanraders!

 
   
De beste cashback aanbiedingen van dit moment:
Blokker 1,88% CashCoins

Blokker

Huishoud, speelgoed, tuinmeubilair en luxe producten koop je met korting bij Blokker.

Naar de actie
MediaMarkt 1,50% CashCoins

MediaMarkt

Bestel voordelig bij MediaMarkt, marktleider op het gebied van consumentenelektronica

Naar de actie
ONTVANG 3,50% CASHCOINS Scotch & Soda Outlet
visit register click click