ONTVANG 15,00% CASHCOINS Steve Madden
Meld je aan en ontvang direct 7,50
Help
Budget tips voor studenten

Het studentenleven wordt al gauw gelinkt aan het hebben van weinig geld. Dat is ook eigenlijk niet zo gek, want studeren is duur en je bent op dit moment nog aan het investeren voor die baan in de toekomst. Je bent nu dus vooral geld aan het uitgeven, in plaats van dat er geld binnenkomt. Gelukkig zal dat in de toekomst waarschijnlijk veranderen, maar om je nu in ieder geval door deze tijd heen te helpen, hieronder een aantal budget tips.

Tweedehands is prima

Ben jij zo iemand die het liefst alles nieuw koopt, en dan ook nog het duurste van het duurste? Stop daar eens mee, jij arme student! Er is namelijk niks mis met tweedehands, en het is ook nog eens duurzaam. Wanneer je dus studieboeken moet aanschaffen, is het raadzaam om op websites te kijken waar ze tweedehands spullen aanbieden. Maar ook webshops hebben soms die mogelijkheid, op Bol.com bijvoorbeeld is er bijna altijd de mogelijkheid om dat boek ook tweedehands te krijgen.

Ook op het gebied van kleding zijn er vele mogelijkheden om aan de mooiste pareltjes te komen. Nieuwe dingen kopen is hartstikke leuk natuurlijk, maar als je je waagt aan tweedehands kleding zal je zien dat je de meest unieke dingen tegenkomt! En dat is toch eigenlijk veel leuker dan iets kopen, wat iedereen waarschijnlijk al heeft?

Sporten duur? Nee joh
Het voordeel van student zijn is dat er vaak speciale verenigingen voor studenten zijn. En dan niet van die studentenverenigingen, want die kosten je vaak alleen maar geld. We doelen hier op studentensportverenigingen. Zo is het al mogelijk om te gaan voetballen, hockeyen etc. maar ook fitnessen kan vaak tegen een laag tarief.

Bovendien kan je vaak studentenkortingen krijgen bij bijvoorbeeld de kapper, restaurants of de bioscoop. Maar denk ook aan kledingwinkels als Topshop, River Island of de Urban Outfitters. Voor wie als student er in stijl bij wil lopen of leuke dingen wil doen, hoeft dus niet altijd kapitalen neer te leggen.

Neem je eigen lunch mee
Liggen die lekkere broodjes in de kantine jou altijd aan te staren? Begrijpelijk, maar ook erg duur. Neem daarom lunch van huis mee, in plaats van een broodje te kopen! Het lijken misschien een paar luttele euro’s die je telkens uitgeeft aan een luxe broodje, maar tel dat na een week maar eens bij elkaar op, dan schrik je waarschijnlijk.

Bespaar op verzekeringen
Wat misschien minder voor de hand ligt, is het besparen op verzekeringen. Ga eens een middagje verzekeringen vergelijken, en het kan zo maar eens zijn dat je erachter komt dat je al die tijd teveel hebt betaald. Of, erger nog: dat je hebt betaald voor een verzekering die eigenlijk niks dekt! Het doorlezen van polissen is saai, maar het kan je heel wat opleveren. Bovendien zijn er nu genoeg sites, zoals bijvoorbeeld die van de Consumentenbod, waar je handige overzichten kan opvragen van de beste zorgverzekeringen voor jouw situatie. Wist je trouwens al dat zelfs de HEMA vandaag de dag zorgverzekeringen aanbied? Die hebben ook alles, hè?
 

Uitgaan is leuk, maar ook duur
Ga jij naar duizend en één festivals deze zomer? Dat kan best wat minder. Vooral mensen die in steden als Amsterdam wonen, worden doodgegooid met de gekste feestjes, festivals etc. Dat er zoveel aanbod is, betekent echter niet dat je dat aanbod ook volledig aan moet nemen. Maak een lijstje met festivals en feestjes waar jij écht heen wilt, en niet omdat het cool is. Het zal je verbazen hoeveel geld dit zal schelen.

   
ONTVANG TOT 6,00 CASHCOINS PLUS
visit register click click