ONTVANG 15,00% CASHCOINS Steve Madden
Meld je aan en ontvang direct 7,50
Help
Blaas nieuw leven in je oude kleding

Heb jij heel veel (oude) kleding, waar je eigenlijk niet zoveel meer mee doet? Weggooien is zonde, en nog meer kleding kopen is natuurlijk al helemaal niet de bedoeling! Transformeer je oude kleding daarom om tot iets anders, en het lijkt net alsof je een paar nieuwe items aan je kast toe hebt gevoegd.

Maak een rokje van een oude jeans

Wist je dat het mogelijk is om van een oude jeans een rokje te maken? Het is zelfs heel makkelijk! Lijkt je dit wel wat? Lees dan onderstaand stappenplan.

Stap 1: knip de pijpen af op de lengte die je je nieuwe rokje wil geven. Denk er wel aan dat er nog een zoom in moet komen, dus knip hem zeker niet te kort af.

Stap 2: Haal de hele binneste naad van de pijpen uit met een tornmesje.

Stap 3: Haal de naadjes van het kruis een stukje uit zodat je de ene kant als flapje over de ander kant kan leggen.

Stap 4: Speld het lapje van de voorkant vast zodat er geen hobbels meer in de voorkant zitten. Je hebt nu een groot driehoekig gat tussen en pijpen zitten en daar leg je een stuk van de afgeknipte pijp tussen en die speld je ook vast.

Stap 5: Naai nu aan de voorkant alles aan elkaar vast.

Doe stap 4 en 5 nog eens over aan de achterkant,  maar pas bij de achterkant wel op dat er geen hobbel komt (dat gebeurt als je de naad van het kruis niet ver genoeg hebt uitgehaald).

Stap 6: Speld de zoom aan de onderkant en stik het vast.

Of toch een shorts?
Hou je niet zo van rokjes, of vind je het simpelweg teveel moeite? Ga dan voor een shorts! Trek je oude jeans nog een keer aan, en teken met een potlood af hoe kort je jouw nieuwe shorts wil en knippen maar! Wil je ‘m erg kort? Hou er dan rekening mee dat het handig is om de shorts niet recht maar licht schuin af te knippen, op deze manier valt ‘ie straks mooier.

Maak een tas van een oude jeans
Naast dat het leuk is om van een oude jeans een rokje of shorts te maken, kan je er ook voor kiezen om er een tas van te maken. Het ligt er natuurlijk maar net aan wat voor tas je wilt maken, maar je kan het zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt. Als je er bijvoorbeeld een rits in wil hebben, dan kan je maar beter over gevorderde naaitechnieken beschikken. Maar een simpel tasje dat gewoon open blijft is natuurlijk ook hartstikke leuk, en simpel!

Patch it up
Als je nog oude kleding hebt liggen, die je kaal te saai vindt om te dragen, dan bieden patches een uitkomst. Met de meest uiteenlopende leuke en grappige patches kan jij je oude kleding weer als nieuw maken. Bovendien ga je zo mee met de nieuwste fashion trends, patches zijn erg populair op dit moment!

Kapotte denim is hip!
Het is niet dat niemand meer geld heeft voor nieuwe kleding, kapotte denim is gewoonweg erg hip op dit moment. Al die kapotte jasjes en jeans kan je dan ook gewoon in de winkel kopen op dit moment. Als je dat onzin vindt, en je bovendien nog een stapel met oude kleren hebt liggen, dan kan je ook zelf aan de slag gaan. Pak er een oud spijkerjasje of jeans bij en maak er een aantal slijtplekken en/of gaten in, en je oude kleding is ineens hartstikke hip.

Geen zin of tijd om zelf creaties te maken? Bij Urban Outfitters bieden ze bovenstaande items ook aan en hoef je dus niks zelf te doen, net zo makkelijk!
   
ONTVANG 1,00% CASHCOINS bol.com
visit register click click