ONTVANG 1,00% CASHCOINS bol.com
Meld je aan en ontvang direct 7,50
Help
Bespaar op je vliegtickets!

Je staat op het punt om vliegtickets te bestellen voor die dikverdiende vakantie, maar je schrikt je helemaal rot van de hoge prijzen. Je hebt een ruim budget voor vakantie, maar alleen de vliegtickets snoepen al een hoop van dat budget op. Zijn een aantal tips om te besparen op vliegtickets meer dan welkom? Lees dan vooral even verder. Deze tips kunnen je op zijn minst een extra diner voor 2 opleveren.

1 ticket of 2 losse tickets?
Het is eenvoudig om een ticket te kopen waarbij het retourticket ook direct geregeld is, maar is dit ook altijd het meest voordelig? Het antwoord is nee. Soms ben je voordeliger uit met twee losse tickets. Dit betekent dat het zo kan zijn dat je op de heenweg met een andere maatschappij vliegt dan op de terugweg, maar zal wel kosten besparen.

Niet alleen de vliegmaatschappij van de heen- en terugweg maakt verschil. Hoe fijn het ook is om direct van A naar B te vliegen, is het vaak voordeliger om te vliegen met tussenstop. Je moet wel even wachten op de tussenstop of vliegt met wat ongunstigere tijden, maar hé, dan heb je wel geld bespaard. Haal het positieve uit je tussenstop. Neem de tijd om even lekker te eten of als je voldoende tijd hebt de stad van jouw tussenstop te bezoeken.

Wees flexibel
Wil je perse 8 dagen op vakantie of is 9 dagen ook een optie? Wil je perse op zondag vliegen of is maandag ook prima? Indien je met dit soort zaken iets flexibeler bent, kan je fors besparen op je vliegtickets. Het maakt eigenlijk helemaal niet uit welke dag je vliegt, het is vooral het gevoel wat je erbij krijgt. Geld besparen voelt toch veel fijner dan perse op zondagochtend vliegen?

Ook de tijden zijn bepalend. Het is voor te stellen dat je liever niet ’s avonds laat of ’s nachts klaar wilt staan op het vliegveld, maar als dit je geld zal besparen is het misschien toch iets om te overwegen. Je zal vast denken dat er niks meer open is op vliegveld rond die tijd. Niks is minder waar, je kan je koffie nog gewoon halen. Sterker nog, het is ongeveer 1 van de weinige zaakjes die nog open is rond dat tijdstip.

Wanneer moet je boeken?
De prijs van jouw vliegticket hangt af van de tijd waarop jij jouw ticket boekt. Doordat er ’s nachts weinig tickets geboekt worden, zijn de tickets dan voordeliger. Logisch toch? Wanneer er weinig vraag is, moet het aanbod aantrekkelijker worden gemaakt. Ook de dagen van de week hebben invloed op de prijs. Veel maatschappijen komen op dinsdags met nieuwe aanbiedingen en acties. Dinsdag is hierdoor de meest voordelige dag om te boeken.

Veel mensen denken dat last-minute vaak het voordeligst is. Ook hier speelt vraag en aanbod een grote rol. Wanneer je vroeg boekt, zijn er nog veel stoelen beschikbaar die de vliegmaatschappij het liefst zo snel mogelijk volgeboekt wil hebben. Mocht je wat later boeken, kan het zijn dat er nog een gering aantal stoelen beschikbaar is. Hierdoor is de vraag misschien wel groter dan het aanbod en kan de vliegmaatschappij meer geld vragen voor de tickets. Boek daarom je vliegtickets circa 7 maanden van te voren en wees het vraag en aanbod spelletje van de vliegmaatschappij voor!

Neem minder mee
We willen het liefst van alle gemakken voorzien zijn op vakantie. We nemen daarom een koffer vol rotzooi mee die we uiteindelijk helemaal niet gebruiken. Die ene slippers lopen zo ontiegelijk lekker dat je er de hele vakantie op loopt. De andere 3 paar schoenen heb je helemaal niet aan en heb je dus onnodig ingepakt. Toch heb je indirect wel betaald om die schoenen mee te kunnen nemen. Ruimbagage kost je extra geld terwijl je handbagage gratis mee kan nemen. In een klein koffertje past meer dan je denkt en indien je die overige schoenen gewoon thuis laat, heb je die grote koffer eigenlijk helemaal niet nodig. Scheelt weer een paar tientjes. 

   
ONTVANG TOT 6,00 CASHCOINS PLUS
visit register click click