Meld je aan en ontvang direct 7,50
Help
Bespaar op je telefoonrekening
11/04/2017

Tegenwoordig hebben we allemaal een mobiele telefoon en we kunnen misschien zelfs wel niet meer zonder. We bellen, SMS’en, lezen het nieuws, spelen spelletjes, houden elkaar op de hoogte en ga zo nog maar even door.  Het was 15 jaar geleden even wennen, maar het is toch wel erg handig om altijd en overal bereikbaar te zijn. Met het hebben van een mobiele telefoon, hoort ook het betalen van de telefoon rekening. Helaas is altijd en overal bereikbaar zijn niet gratis. Waarschijnlijk betaal je maandelijks een vast bedrag waardoor het inmiddels bij de vaste lasten hoort. Enige besparing op je telefoonrekening is daarom meer dan welkom. Misschien dat jij na het lezen van deze tips straks maandelijks wat extra’s overhoudt.

Weet wat je verbruikt
Veel mensen hebben veel meer belminuten en data tot hun beschikking dan dat ze daadwerkelijk verbruiken. Check daarom eens wat jij gemiddeld per maand verbruikt. Dit kan je eenvoudig opvragen door contact op te nemen met jouw provider. Zij kunnen je precies vertellen wat je gemiddelde verbruik is. Als je dit weet, kan je een abonnement afsluiten die perfect bij je past en betaal je niet langer voor belminuten en data die je niet gebruikt.

Ook kan je jouw verbruik verminderen. De makkelijkste manier om minder te verbruiken, is door gebruik te maken van wifi. Dit doe je thuis waarschijnlijk al, maar buiten de deur maak je gebruik van je databundel. Dit is niet altijd nodig, want heel veel openbare locaties bieden gratis wifi aan. Zo kan je alsnog kosteloos internetten. Ben je op bezoek bij familie of vrienden? Voel je niet bezwaard en vraag om de wificode. Wanneer je het gebruik van je databundel zoveel mogelijk beperkt, zal je gemiddeld minder verbruiken en kunnen dus de maandelijkse kosten van je abonnement omlaag.

Stap over
We kunnen het niet vaak genoeg blijven zeggen: dat je 2 jaar geleden een top deal had bij je provider, betekent niet dat dit zij nu nog steeds de meest voordelige partij zijn. Vergelijk daarom bij afloop van je abonnement altijd andere providers. Al scheelt het je maandelijks €2, dan heb je over 2 jaar toch €48 bespaard. Daarnaast kan je met cashback overstappen en ook dat levert je geld op.

Ga met de tijd mee
Bel en SMS je veel? Zonde! Tegenwoordig kan je via internet chatten en bellen. Dit is vele malen goedkoper en zeker wanneer je verbonden bent met wifi. Dan bel of chat je kosteloos. Er zijn heel veel apps te downloaden op dit gebied, maar WhatsApp is toch wel de grootste speler. Ruim 75% van de smartphone gebruikers heeft deze app, waardoor vrijwel iedereen via deze app kan bereiken.

Sim Only of abonnement met toestel?
Deze vraag stellen veel mensen. Ben ik goedkoper uit als ik zelf een toestel koop en voor een sim only abonnement kies óf als ik deze bij mijn abonnement ontvang. Je moet je realiseren dat de provider moet verdienen aan dat ze jou dit toestel “voorschieten”. We zeggen expres voorschieten, want natuurlijk betaal je gedurende je abonnement gewoon voor het toestel. Het probleem is vaak dat je indien je een wat duurder toestel wilt hebben, je dit bedrag niet zo even hebt liggen. Je zal er dan voor moeten sparen.  In dat geval is een abonnement met toestel wel erg handig. Dus de vraag of je goedkoper uit bent met een sim only of abonnement met toestel, is beantwoord. Maar is dat het antwoord wat we willen horen? We willen gewoon graag iedere 2 jaar (of ieder jaar) een nieuw toestel. Dan zit er toch niks anders op dan het afsluiten van een abonnement met toestel.

Mocht je wel het toestel zelf willen kopen, dan kan je dit natuurlijk met cashback shoppen. Alle kleine beetjes helpen!

   
Close
3,00% CashCoins
Tot 10% korting op gordijnen bij vidaXL.nl
Code:DEAL-XL
visit register click click