ONTVANG TOT 6,00 CASHCOINS PLUS
Meld je aan en ontvang direct 7,50
Help
6 tips om gezonder te leven

“Maandag ga ik echt beginnen.” Heb je jezelf dat al zo’n miljoen keer horen zeggen? Geen zorgen, je bent niet de enige. Het is ontzettend moeilijk om gezond te leven, als je eigenlijk niet zo goed weet hoe je dat precies moet doen. Daarom hebben wij een lijstje met tips samengesteld, die een beetje licht in de duisternis geven.

1. Het is jouw leven, dus jouw verantwoordelijkheid

Uitstel is afstel. Dus neem het heft in eigen handen en kies voor jezelf en je gezondheid. Probeer er dan ook voor te zorgen dat je geen slappe excuses gebruikt waardoor je snel de fout in gaat, eenmaal de fout in gegaan, is het namelijk lastig om weer terug te gaan naar je poging om gezond te gaan leven.

2. Blijf positief!
Van nature is ons brein geneigd om te focussen op de negatieve dingen die je meemaakt op een dag. Probeer daar boven te staan, en bedenk elke avond minstens drie positieve puntjes van die dag. Het maakt niet uit wat het is, als je er maar blij van wordt! Zo focus je op de positieve dingen in je leven en sluit je de dag met een goed gevoel af. Er zijn vast ook wel wat dingen fout gegaan, maar die lijken ineens veel minder groot of belangrijk als je blijft focussen op het positieve.

3. En blijf in beweging (ook zonder sportschool mogelijk)
Wie aan sporten denkt, denkt al snel aan een sportschool. Hou je daar absoluut niet van, en vraag je je nu af hoe jij in hemelsnaam gezonder gaat leven? Geen paniek, er zijn tal van andere manieren om in beweging te blijven. Wanneer je op die zomerse middag namelijk de tuin een flinke opknapbeurt geeft, beweeg je al behoorlijk veel, zonder dat je het door hebt! Ook buiten spelen met je kinderen is een manier, of een extra blokje om met de hond. Onderzoek wijst uit dat wanneer we in ieder geval een halfuurtje per dag bewegen, dat al voldoende moet zijn! Valt best mee toch?

4. Begin de dag goed
Sla nooit, maar dan ook nooit je ontbijt over. Lees je dit om 7:00 ’s ochtends en word je misselijk als je dit alleen al leest? Probeer jezelf er dan toch toe te zetten om íéts te eten, zoals bijvoorbeeld een banaan. Het helpt ook om een creatief feestje van je ontbijt te maken, als je prima kan ontbijten maar er vaak geen tijd voor maakt. Je zou bijvoorbeeld chocolade havermoutpap kunnen maken, of de avond van te voren bananenbrood af kunnen bakken. Op deze manier krijg je vanzelf zin in je ontbijt.

5. Koop eten wat op eten lijkt, ja echt
Een smoothie bevat minder vitaminen dan een stuk fruit dat in precies dezelfde smoothie zit. Het blijkt dan ook dat wanneer we een smoothie drinken, dit minder gezond is dan het fruit dat in die smoothie zit gewoon in vaste vorm eten. Hetzelfde geldt voor sla: koop een krop sla, in plaats van gesneden sla uit een zakje. Het is allemaal misschien wat minder praktisch, maar het is zeker de moeite waard om die extra vitaminen binnen te krijgen.

6. Eet minder suiker
Er wordt de laatste tijd veel geschreven over de verslavende werking van suiker, en er komen dan ook steeds meer suikervrije diëten op de markt. Maar juist omdat die suikers zo verslavend zijn, is het des te lastiger om zo’n dieet vol te houden. Klinkt dit voor jou inderdaad als een onmogelijke optie? Begin dan in ieder geval met het minderen van suiker, je zal zien dat het op deze manier geleidelijk makkelijker is om al die suikers te laten staan.

Heb jij na het lezen van dit artikel helemaal zin om aan je nieuwe gezonde lifestyle te beginnen? Kijk dan eens bij Detox Plus

   
ONTVANG 1,00% CASHCOINS bol.com
visit register click click