ONTVANG 2,25% CASHCOINS ONTVANG 2,25% CASHCOINS
Meld je aan en ontvang direct 7,50
Help
5 dingen die je absoluut moet gaan doen als je met pensioen bent
08/05/2017

Ga jij bijna met pensioen? Heerlijk, er zullen vele mensen jaloers op je zijn. Want als je met pensioen gaat betekent dat, dat je op andere dingen kan gaan focussen dan werken. Zoals op vakantie gaan bijvoorbeeld, of beginnen met het afwerken van een wensenlijst. Om je pensioentijd zo goed mogelijk in te vullen, hebben wij 5 tips voor je op een rijtje gezet, zodat je zonder zorgen aan je pensioen kan beginnen.

1. Begin op tijd met nadenken over wat je wil gaan doen

Als je straks met pensioen bent, betekent dat waarschijnlijk dat je zeeën van tijd gaat hebben. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je straks in een zwart gat valt, als je je werk niet meer hebt. Daarom is het belangrijk om na te gaan denken over wat je straks met je vrije tijd wil gaan doen. Zo kiezen veel mensen er voor om het eerste jaar erg weinig te doen, om de nodige rust te kunnen pakken. En gaan vervolgens dingen inplannen. Moet jij daar niet aan denken? Dan is het belangrijk om je plannen op een rijtje te zetten. Hieronder vind je een aantal ideeën.

2. Maak een lange reis
Ben jij nog vitaal zat om elk moment in een vliegtuig te gaan stappen? Dan is je pensioen een prachtige gelegenheid om eens een lange reis te gaan maken naar bijvoorbeeld Azië, Amerika of Zuid-Amerika, noem het maar op. Reizen zijn ontzettend waardevol en kunnen je nog veel goeds doen zo op latere leeftijd. Ben je wat minder vitaal? Dan zou je alsnog weg kunnen gaan, er bestaan namelijk speciale senioren reizen, die geen lange of uitgebreide inspanningen vragen. In welke staat je dus ook bent, er zijn zat mogelijkheden op het gebied van reizen.

3. Ga vrijwilligerswerk doen
Was je eigenlijk nog helemaal niet klaar met werken, en heb je zin om door te gaan? Zet dan dat enthousiasme om in vrijwilligerswerk. Je pensioen is een mooie kans om je overgebleven tijd in te gaan zetten voor de maatschappij. Bovendien onderhoud je op deze manier sociale contacten, wat ook een hoop waard is. Bovendien voelt het fijn om wat goeds te betekenen voor anderen, en de maatschappij in het algemeen.

4. Blijf in beweging
Grote kans dat je tijdens de jaren dat je aan het werk was, nooit echt goed de tijd hebt gehad om uitgebreid de tijd te nemen voor je hobby’s. Ergens waar veel mensen van middelbare leeftijd van houden is fietsen. Als je straks veel tijd over hebt, kan je eindelijk de fietstochten gaan maken die je altijd nog eens wilde gaan maken. Wellicht kan je het combineren met reizen, en ga je fietstochten in het buitenland maken. Het kan allemaal.

Over het algemeen is het gewoon belangrijk om fit te blijven, dus wanneer je kán bewegen, is dat zeker aan te raden. Probeer in ieder geval eens per dag een rondje te lopen, dat kan al veel verschil uitmaken. Body & Fitshop kan hierbij helpen en biedt verschillende producten om gezond en sportief te worden en te blijven.

5. Organiseer dagjes weg met de kleinkinderen
Als je gezegend bent met kleinkinderen is het natuurlijk ook hartstikke leuk om met hen dagjes weg te gaan. Zo kan je bijvoorbeeld naar Plopsaland gaan, of hou het eenvoudig en ga een dagje naar het park met lekker weer. Heb je helaas geen kleinkinderen? Dan kan je natuurlijk ook een goede vriend of vriendin uitnodigen en samen op stap gaan.
   
De beste cashback aanbiedingen van dit moment:
Plopsaland 4,00% CashCoins

Plopsaland

Bestel Plopsaland tickets met extra korting online. Een dagje Plopsland is een dagje genieten voor het hele gezin! Je kan kiezen uit maar liefst 4 parken.

Naar de actie
Close
Tot 2,50% CashCoins
Kortingscode voor 5% korting op alle ASUS laptops
Code:ASUS5NOV
ONTVANG 2,25% CASHCOINS ONTVANG 2,25% CASHCOINS
visit register click click