ONTVANG 2,25% CASHCOINS ONTVANG 2,25% CASHCOINS
Meld je aan en ontvang direct 7,50
Help
4 tips voor wanneer jouw kind op zichzelf gaat wonen
16/06/2017

Oh jee, is je kind op een bepaalde leeftijd gekomen dat hij of zij uit huis gaat? Spannend! Naast dat het natuurlijk heel leuk is, en je hem of haar waarschijnlijk ook erg gaat missen, is het belangrijk om een aantal zaken te regelen. Omdat deze soms een beetje overweldigend lijken, hebben we de meest handige tips samengebracht voor wanneer jouw kind op zichzelf gaat wonen. Net zo handig.

1. Maak een kostenplaatje

Voordat jouw kind uit huis gaat, is het belangrijk om zeker te weten dat jouw kind daadwerkelijk uit huis kán gaan. Er zitten namelijk best wat kosten aan op jezelf wonen. Denk maar aan alleen al de huur, en dan nog de boodschappen en soms onverwachte kosten. Ook sociale evenementen kunnen vrij hoog oplopen. En wanneer jouw kind uit huis gaat omdat hij of zij gaat studeren, moet je natuurlijk niet de studiekosten vergeten, die zijn namelijk ook zeker niet weinig. Zorg dus dat je in een Excel-bestand al je vaste lasten optelt en daar het inkomen van je kind vanaf haalt. Komt hij of zij tekort? Dan is het als student mogelijk om te lenen bij DUO, maar mocht dat niet het geval zijn, dan zo u wellicht een steentje bij kunnen dragen natuurlijk.

2. Bijbaan
Is voor jou als ouder niet mogelijk om je kind financieel te steunen, dan zou je aan je zoon of dochter kunnen adviseren om een bijbaantje te nemen. Naast dat je kind er dan financieel gezien op vooruit gaat, is het ook handig voor sociale contacten. Als je kind op kamers gaat om te studeren, naar een nieuwe stad verhuist en daarom nog niet zoveel mensen kent is het een ideale kans om nieuwe mensen te leren kennen.

3. Verzekeringen
Wonen is leuk, maar het is nog leuker als je verzekerd bent wanneer er een ongeval plaatsvindt. Stelt dus dat het huis van jouw zoon of dochter ineens bestolen wordt, of dat er brand uitbreekt, dan is het belang om een inboedelverzekering afgesloten te hebben. Zo’n inboedelverzekering zou je af kunnen sluiten bij FBTO of OHRA.

Is jouw kind net 18 geworden? Dan is het ook zaak om te regelen dat hij of zij een eigen zorgverzekering krijgt. Deze zou je kunnen regelen bij bijvoorbeeld Univé. Is jouw kind al boven de 18 maar betalen jij (en je partner) nog zijn of haar zorgverzekering, dan gebeurt het vaak dat kinderen het zelf gaan betalen vanaf het moment dat zij uit huis gaan. Vergeet overigens niet dat je zoon of dochter dan ook zorgtoeslag voor zichzelf kan aanvragen.

4. Koop tweedehands meubels
Verhuizen is een duur grapje, daarom is het, helemaal met een beperkt budget, belangrijk om te letten op de kosten voor bijvoorbeeld de inrichting. Op Marktplaats, bij tweedehands winkels en kringlopen kan je prima terecht voor de meest verrassend leuke meubels. Is ook eigenlijk veel leuker om unieke dingen te kopen dan IKEA meubels die iedereen al heeft, toch?

   
De beste cashback aanbiedingen van dit moment:
OHRA Inboedelverzekering 25,00 CashCoins

OHRA Inboedelverzekering

Sluit je inboedelverzekering voordelig af met de OHRA Inboedelverzekering

Naar de actie
Close
2,00% CashCoins
15% korting bij besteding vanaf €100,- bij Spartoo.nl
Code:Kerstmis15
ONTVANG 2,25% CASHCOINS ONTVANG 2,25% CASHCOINS
visit register click click