OTTO NLE
Oliebollen bakken doe je zo!
27/12/2016

De lekkerste oliebollen bak je natuurlijk zelf. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Wij hebben een heel makkelijk recept gevonden waarmee je in een handomdraai de lekkerste oliebollen bakt. Want het is natuurlijk veel leuker om een schaal met zelfgemaakte oliebollen op tafel te zetten voor vrienden en familie. Lees - en bak! - je mee?

First things first: de ingrediënten. Want zonder de benodigdheden ben je natuurlijk nergens. Dit haal je in huis:

500 ml melk (lauw)
1 zakje droge gist (7 gram)
3 eetlepels suiker
500 gr bloem
1 ei
Snufje zout
Zonnebloemolie om in te bakken

En zo maak je de oliebollen:
Meng de lauwe melk met de suiker en gist. Laat het even 10 minuten staan. Vervolgens ga je de bloem én het zout zeven. Voeg er een eitje aan toe en giet, al kloppend met de mixer, de melk erbij. Laat dit mengsel minimaal een uur op een warme plek rijzen. Je beslag is daarna helemaal af en dan begint het leukste: het bakken van de oliebollen. Verhit de olie in de pan tot 180 graden. Maak met een ijsboltang bollen beslag en laat deze voorzichtig in de olie glijden. Keer ze na een paar minuten. Zijn je oliebollen goudbruin (na ongeveer 6 minuten) dan zijn ze klaar. Gelukkig nieuwjaar!

    Share on Google+
  nowGo Autoverzekering
Hotels.com Ziggo
visit register click click